foalogo  
FOA-Psykiatri - et fagligt videnscenter

Skovagervej 2, 8240 Risskov, Tlf. 7847 1041, SE nr. 1287 7749 - Danske Bank reg.nr. 9570 2280876

 

 

     Forside
     Bestyrelsen
     Tillidsvalgte
     Generalforsamlingen
     Vingefanget
     Aftaler
     Studieture
     Nordisk samarbejde
     Bliv medlem
     Kontakt os
     Fællestillidsrepræsentant
     Vores adoptivbarn

 

 
 

Læs rejsebeskrivelser

 

221
254

Polen - Welness 2008
Af Jesper Priskorn

Mandag d.15. september stævnede vi ud fra Musikhuset i Århus og satte kursen mod Polen til 5 dages Welness. Vi - 42 "piger" og 4 "drenge" - en guide som hed Monika og en chauffør, glædede os og var noget forventningsfulde. Jeg må indrømme, at det med manicure og pedicure var noget fremmed land og det var en del af den behandling vi skulle modtage.

Vel ankommet og indkvarteret i KOLOBRZEG, - "et navn vi skulle øve os i at udtale på vejen derned, men større eller mindre held", - stod den første dag på en rundtur i bussen i kolobrzeg og omegn - vi så havnefronten og kørte forbi en militær overskudslager, noget jeg vender tilbage til senere og sluttede af på en nedlagt luftbase lige udenfor byen. Det meget militante skyldes jo Polens historie og besættelser af tyskland og senere sovjet.

Efter dette var det tid for behandlinger og shopping. Jeg blev udsat for både manicure og pedicure den første dag og lige efter hinanden - godt nok - så var det overstået - det kunne godt virke lidt "fimset" - set fra mit synspunkt - men skoene kunne jeg passe uden problemer, efter den massive filen på fødderne.

Tiden var nu kommet til byen og vi var nogle stykker der fulgtes rundt - først fik vi set strøget og senere et krigsmuseum - lidt uhyggeligt, at man på den måde mindes fortidens besættelser, med nazi -uniformer og krigsudstyr i alle afskygninger.

Efter nogle timers vandren var "drengenes" købegen sat på prøve og vi forsøgte at finde løsninger til beskæftigelse dagen efter - og en foreslog, at vi tog ud til militæret overskudslager - her kunne man prøve en kampvogn før endeligt køb.

Afsted det gik - chaufføren ville også med, så det foregik i bus.

Det var vildt spændende - især for en drengerøv som mig - der aldrig har set militæret indefra - og ganske rigtigt, vi måtte prøve - ikke en kampvogn, men en mandskabsvogn og det alle på en gang, stu`vet sammen hvor der var plads. Vi måtte ikke tage billeder, så dem i ser, er taget i smug.

Efter turen, som gik over stok og sten på en øvelsesbane - var vi inde og shoppe - alt kunne købes fra tanks, til maskinpistoler og håndvåben - vi nøjes med lidt hjelme og hatte.

Hjemvendt til hotellet og behandlingerne igen - havde vi nu overskud til ansigtsmassagen og mere shopping. Sidste dagen gik vi modsat og endte på den flotteste strand - ikke uden grund de kalder det Polens svar på Skagen. Der var også en lille havn - med faste afgange med færgen til Bornholm, 170 Sloty for en sådan returbillet, så hvis du skal til Bornholm, er der også en vej herfra.

Sidste behandling var helkropsmassage, for mit vedkomne - en blandet nydelse - men nu havde man prøvet det. Nu var turen ved at være slut og "pigerne" kæmpede en desperat kamp for at få klaret det sidste shopping og de sidste tilkøbte behandlinger - chokoladebehandlinger, mudderbade etc. - man kunne undre sig over, hvordan de kunne nå alt dette - men det virkede som om de nød det i fulde drag og skuldrene så ud som om det var sænket en del. Hjemvendt til tiden fredag aften, fik vi meget ros for en god tur og ønsker om flere af samme slags - det vil vi tænke over - men studieture bliver der flere af.

BALSAM FOR KROP OG SJÆL
Af Sine Christiansen, Skovkanten

Mandag den 15. september 2008 kl. 6.00. sad jeg i en bus sammen med 45 andre forventningsfulde mennesker. Vores mål for den forestående rejse, var et ophold på et Wellnesshotel i Kolobrzeg, en polsk by ved Østersøen.

Ved indkvartering på hotellet, om aftenen, fik vi hver især, udleveret et "skema" med oplysninger om tidspunkter og rumnummer, for de fire behandlinger som var inkluderet i vores wellnessophold. Vi kunne nu se frem til: en helkropsmassage - manicure - pedicure - og ansigtsmassage.

Helkropsmassage blev varetaget af 2 unge mænd med gode fingerkræfter. (man havde dog kun den ene unge mand til rådighed). Det var en skøn omgang helt fra fod til hals, på forsiden. Og derefter fra hæl til nakke på bagsiden. 50 minutters intensiv massage af stærke hænder med god olie.

Næste dag gjaldt det manicure og pedicure. Ca. 50 minutter blev brugt på at massere, klippe file og file. Til sidst blev der smurt og masseret lidt igen og så havde jeg nærmest også de fineste "kontorhænder". Umiddelbart derefter gik turen til mine fødder.

De fik nærmest en omgang der lignede den som hænderne lige havde fået. Skønt!! Efter disse behandlinger var man oplagt til at gå en tur til vandet, med "kontorhænder" og let på tå.

På tredje behandlingsdag var jeg kommet til ansigtsmassage, som var den sidste af de planlagte behandlinger for mig, 30 minutter, liggende på en behagelig briks og dækket af et dejligt tæppe helt op under hagen, og blid afslappende musik i ørene. En dejlig konstant massage af hele ansigtet, hvor massøren slap kontakten med berøringen. Jeg blev meget bevidst om følelsen af at begge hænder på intet tidspunkt afbrød kontakten på ansigtet samtidig.

Det var en dejlig og særdeles afslappende behandling.

Som ledsagelse til disse positive Wellnessoplevelser, bød turen på masser af snak, hygge og gode grin, sammen med lutter dejlige mennesker som var med. Denne kombination resulterede i, at det blev balsam for både krop og sjæl.


      Opdateret d. 16.8.2012